Garda ātra kafijas kūka no 6 sastāvdaļām

Kafijas kūku receptes ir ļoti izplatītas pavārgrāmatās un internetā. Candy’s Cupcakes dibinātāja Kendisa Bannistere atklāja ātras un vienkāršas šī deserta versijas recepti.

“Šī ir ideāla recepte ikvienam, kas meklē garšīgu pēcpusdienas kārumu, un vēl labāk, baudot kafijas tasi! Kafijas granulu izmantošana padara recepti ļoti viegli izpildāmu, un jūs varat arī eksperimentēt ar kūkas garšām, pievienojot maisījumam citas sastāvdaļas, piemēram, valriekstus vai kanēli,” viņa teica.

Šo kūku var pagatavot 30 minūtēs.

Šai kūkai jums būs nepieciešams:

Milti – 200 g

Cepamais pulveris – 20 g

Cukurs – 150 g

Mīkstināts nesālīts sviests – 150 g

Olas – 3

Šķīstošā kafija – 2 ēdamkarotes

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C, ietauko apaļu cepšanas trauku un izklājiet to ar cepamo papīru.

Lielajā bļodā samaisa mīkstināto sviestu un cukuru, līdz tie kļūst viegli un gaisīgi. Tikmēr uzvāriet tējkannu un pagatavojiet šķīstošās kafijas maisījumu. Kamēr tas atdziest, sviestā pa vienai olai iemaisa olas un labi saputo. Tad ielej kafiju un vaniļas ekstraktu (pēc izvēles).

Pakāpeniski pievienojiet miltus un cepamo pulveri, maisa līdz mīkla ir gluda. Ielej mīklu cepšanas formā un cep 25-30 minūtes.

Pēc cepšanas ļaujiet kūkai 10 minūtes atdzist formā un pēc tam pārceliet to uz režģa, lai pilnībā atdzistu. Kāpēc tas jādara uz statnes? Šādā veidā gaiss varēs piekļūt kūkas apakšai.

Ja vēlaties pagatavot glazūru, nepieciešams 200 g pūdercukura, 100 g nesālīta sviesta un 1 ēdamkarote šķīstošās kafijas granulu, kas izšķīdinātas 1 ēdamkarotē karsta ūdens.

Gatavojot glazūru, sajauc mīkstināto sviestu un pūdercukuru līdz viendabīgai masai. Tad ielej šķīstošo kafiju un samaisa. Kad kūka ir pilnībā atdzisusi, tad to var glazēt. Ja vēlaties, varat virsū pārkaisīt valriekstus vai citus gardus ēdamus rotājumus.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment